Ett av Västsveriges största modehus

När du kommer till Adenmarks så möts du av kunnig personal som guidar dig till de bästa kläderna som passar just dig. Adenmarks affärsidé är att välja ut de bästa kläderna från ett femtiotal modehus och samla dessa i en butik. Du som handlar på Adenmarks ska inte behöva springa i flera butiker för att hitta dina favoritmärken. Adenmarks säljer idag ett hundratal varumärken från ett femtiotal designhus över hela världen.

Gamla annonser

Historia

1971 startade Adenmarks och var då ett av Sveriges första klädvaruhus som var inriktat på att sälja kläder till låga priser. Mycket av handeln på 70-talet var inriktad på att sälja restpartier.

1986 byggdes Adenmarks om för första gången och butiken blev 50% större. Affärsidén hade nu börjat ändras från att ha varit ett varuhus som bara sålde lågpriskläder, till att sälja kvalitetskläder till låga priser. Fler och fler kvalitetsmärken började att synas hos Adenmarks.

1996 byggdes Adenmarks om för andra gången och butiken blev denna gång dubbel så stor. Skobolaget flyttade nu in i Adenmarks-huset och blev nu ett mer samlat köpcentrum med allt från kläder och skor till café.

2006 påbörjades en uppfräschning som blev klart våren 2008.

2010 började Adenmarks att sälja barnkläder från Name it och Didriksson.

2011-2012 genomfördes omfattade renoveringar av fasaden och entrén. Adenmarks byggde även om så att Sportlife kunde öppna i Adenmarks huset.

2016 Adenmarks flyttar in i en ny, fräsch lokal på Selinsväg 6